Είπαν...

«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο ούτε ένα παράδειγμα,
όπου οι περικοπές μισθών,
συντάξεων και κοινωνικών δαπανών
να οδήγησαν στην εξυγίανση ενός ασθενούς κράτους
»

Τζόζεφ Στίγκλιτς
νομπελίστας οικονομολόγος



Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ποιοι είμαστε...

Συμπολίτη και συμπολίτισσα το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς διαβάζοντας αυτές τις γραμμές είναι, ποιοί είναι αυτοί είναι αυτοί που το γράφουν.
Είμαστε πολίτες που δεν αντέχουμε άλλο αυτή τη κατάσταση.
Είμαστε απλοί συνάνθρωποι σου που ξεπέρασαν το φόβο τους και αποφάσισαν να παλέψουν ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση του λαού, ενάντια στην υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας, ενάντια στο ξεπούλημα της πατρίδας μας.

Προερχόμαστε από όλους του πολιτικούς (όχι κομματικούς) χώρους και είμαστε βαθιά πολιτικοποιημένοι πολίτες. Γνωριστήκαμε στους δρόμους και στις πλατείες, σε κάθε μικρή ή μεγάλη κινητοποίηση του λαού, ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Θέλουμε να απαλλαγεί η πατρίδα μας από τους “σωτήρες” των δυο μεγάλων κομμάτων των μνημονίων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και όλων των δεξιών και ακροδεξιών ψαλτών της υποταγής της χώρας στη “νέα κατοχή”.

Στις κοκορομαχίες της τηλεόρασης μας είπαν ότι το 2011 η χώρα θα έβγαινε στις αγορές και θα άρχιζε η ανάπτυξη, μετά άρχισαν να μιλάνε για το 2015, για το 2020 και τελευταία μιλούν για το 2040. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Μας κοροϊδεύουν. Μας λένε ψέματα. Περηφανεύονταν ότι έσωσαν τη χώρα και κάτι τέτοια. Πότε δεν σώθηκε καμία χώρα αν δεν σωθούν πρώτα οι πολίτες. Λένε ακόμα ότι δεν εφαρμόσαμε καλά τη συνταγή ή ότι η συνταγή ήταν λάθος. Το ΛΑΘΟΣ είναι δικό μας . Είναι που τους ανεχόμαστε, που νομίζουμε ότι είναι μεγάλοι και τρανοί. Δεν είναι αυτοί μεγάλοι και τρανοί, σκουλήκια είναι. Εμείς είμαστε σκυφτοί, φοβόμαστε. Συντοπίτη & συντοπίτισσα, σήκωσε ψηλά το κεφάλι, σπάσε το φόβο σου. Δεν υπάρχει μέλλον για τα παιδιά μας, ούτε για τα παιδιά των παιδιών μας. Με πρόσφατα στοιχεία της UNICEF, στη χώρα μας 439.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Τι περιμένεις; Φτάνει πια! Μην ξαναγίνεσαι ραγιάς και πληρώνεις χαράτσια στον νέο αγά του μνημονίου. Δε χρωστάς τίποτα και σε κανένα. Γιατί δε μας λένε ποια είναι τα δάνεια της χώρας, ποιος τα πήρε και γιατί και πόσες φορές τα έχουμε χρυσοπληρώσει; Έχουμε δικαίωμα να ξέρουμε. Γιατί δε δέχονται να γίνει Λογιστικός Έλεγχος του χρέους από ανεξάρτητη αρχή με επιστήμονες διεθνούς κύρους, Έλληνες και ξένους; Είναι απλό φίλε μου. Το δημόσιο χρέος είναι δημιούργημα ξένων και ντόπιων τοκογλύφων, σε συνεργασία με τα εδώ κυβερνητικά τσιράκια τους. Η πατρίδα μας πρέπει να ανασάνει από τη θηλιά του δημοσίου χρέους που της φόρεσαν οι τοκογλύφοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι υπερατλαντικοί «φίλοι μας».
Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας δε μπορεί να γίνει με αυτούς που μας έφεραν εδώ που είμαστε. Αρπάζουν τον πλούτο της χώρας, λεηλατούν κάθε δυνατότητα οικονομικής ανάπτυξης, το περιβάλλον γίνεται βορά στο βωμό του κέρδους. Η Αρκαδία διαλύεται, η Μαντινεία κινδυνεύει με ερημοποίηση, θύμα της επενδυτικής δραστηριότητας 5-6 «επιχειρηματιών». Ο ένας με γερό δόντι στο ΠΑΣΟΚ, ο έτερος με ιδιαίτερη «ευαισθησία» στο περιβάλλον.

Πατριώτη & Πατριώτισσα δε ζητάμε την ψήφο σου. Εμείς -δεν είναι αντικειμενικά δυνατόν– να συμμετάσχουμε στις εκλογές. Ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος που άλλο ψηφοδέλτιο πέφτει στην κάλπη και άλλο αποτέλεσμα εδρών βγαίνει, πρακτικά μας απαγορεύει  τη συμμετοχή μας, άλλωστε δεν είναι στις προθέσεις μας. Για να είσαι υποψήφιος πρέπει να είσαι αρεστός στον αρχηγό του κόμματος ή σε κομματικό μηχανισμό. Το μόνο δίκαιο εκλογικό σύστημα  είναι η Απλή Αναλογική. Οι εκλογές μια μορφή αγώνα. Καταδίκασε με τη ψήφο σου τα κόμματα των μνημονίων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και των δεξιών και ακροδεξιών δεκανικιών των μνημονίων. Ο καθοριστικός αγώνας θα είναι στους δρόμους και στις πλατείες για να ανατρέψουμε το σάπιο πολιτικό σύστημα που κυβερνάει τη χώρα. Έλα μαζί μας στο δρόμο του αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Τα προβλήματά σου δε μπορείς να τα λύσεις μόνος σου. Όλοι μαζί μπορούμε.

Τρίπολη, Απρίλης 2012

1 σχόλιο: